25
Следвайте ни

Дизелът е най- продаваното гориво в Хасковска област 

viber icon

Почти два пъти са нараснали приходите от продажби на горива (бензини, дизел и пропан-бутан) на територията на област Хасково през август, сравнено с първите месеци на годината. Миналия месец са продадени горива за 25,2 млн. лв. Така най-летния месец се оказва и „най-силен“ за търговците от бранша. За сравнение – през януари тази година, са реализирани продажби за 14,2 млн. лв. По тип гориво най-доходоносен през август е дизелът – почти 19 млн. лв. са приходите от него. Това е ката, тъй като камионите и автобусите са на това гориво. Следва бензинът – 4,1 млн. лв. и пропан-бутанът с 2,1 млн. лв. реализирани приходи. 

Това става ясно от данните на Националната агенция за приходите и Националния статистически институт. 

От началото на годината до края на август в областта са продадени 84 000 тона течни горива за 155,4 млн. лв., съобщиха от НАП. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?