25

Дизайнер събра културното наследство на Димитровград в изложба 

Постоянната изложба „Градът”, събрала културно-творческото наследство в Димитровград, създадено между 1947 и 1989г., ще бъде открита днес от 18 часа  на бул. „България“. Неин автор е Стефан Спасов – дизайнер и изследовател на българската архитектура и изкуство от периода 1944-1989г., който пристига в Димитровград за откриването на изложбата. 

Димитровград може да се похвали с реализирането на много сгради, паметници и произведения на изкуството, които заслужават да бъдат представени в тази изложба. Внимателно избраните фотоси отразяват разнообразен и балансиран поглед на историческото и творческо развитие на града.

Фотоизложбата е оформена в две секции, като всяка секция е посветена на две различни категории. В секция A са темите „Мир и възход” и „Труд и индустрия”, а в секция B са темите „История и борба” и „Култура и живот”. В поредицата от кадри са представени четири емблематични сгради и няколко монументални и декоративни произведения, които могат да бъдат открити както във външните, така и във вътрешните пространства.

Стефан Спасов е роден през 1994 г. в България. През 1997 г. семейството му се мести в Канада, където следващите години той продължава своето образование. След завършването на гимназията през 2012 г. поема по пътя на бизнес маркетинга, но след приключване на първата година от обучението си решава да се съсредоточи върху творческо развитие и свързаните с това програми по графичен дизайн и визуални изкуства. Бил е творчески директор на MPT Agency — агенция за дигитален маркетинг в музикалната индустрия, със седалище в Монреал, Канада. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?