Следвайте ни

Директорът на Езиковата гимназия в Хасково влиза в битката за парламента

viber icon

В листата на Коалиция "Демократична България" за Хасковска област сме с обща визия за развитието на България, Общи ценности и приоритети. Това обяви на представянето на листата от 16 кандидати за 29 многомандатен избирателен район водачът й Катя Панева. Тя е трети мандат общински съветник в Димитровград. От 20 години работи в сферата на фармацията, собственик е на аптека. Създател е на фонд "Инвитро" в Димитровград и е негов председател.

"Вече доказахме как една малка извънпарламентарна формация успя да наложи нов дневен ред в държавата. Успя да накара всички протестиращи да извикат "Оставка, Гешев"!, посочи вторият в листата Тодор Топалов областният лидер на "Да, България". ​Топалов бе основен организатор на протестите в региона миналото лято.

Трети е Димитър Иванов, административен специалист в Българо-италианска логистична компания и член на Националния съвет на "Зелено движение", "Ще работя за дигитализацията на административните услуги", обясни Иванов. От гражданската квота шести е адвокат Тодор Ташев. ​От 3 години ​юристът се бори  за закриване на колекторските фирми.

Сред другите популярни имена в листата са Деянн Янев и Антони Пашов. Янев е директор на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Цялата му професионална кариера е преминала в системата на образованието. Общински съветник от Демократична България, председател на комисията по образование, култура и вероизповедания.

Пашов е инженер-предприемач. Дълги години работи в сферата на аграрния бизнес. Той е лидер на ДСБ в Хасково и е втори мандат общински съветник.

"Кандидатите ни са юристи, IT-специалисти, икономисти, лекари, еколози и специалисти в други области. Всички те са местни хора. Основната ни тема в следващите дни на кампанията ще бъде какво да бъде развитието на България в следващите години.Важно в следващия парламент да влязат хора, които наистина ще отстояват правата на гражданите", подчерта Катя Панева. Тя допълни, че ако парламентът не цени и не подкрепя човешкия капитал, не опазва околната среда и не инвестира в развитието и модернизацията на икономиката, България няма как да продължи да се развива. Това ще бъде основен приоритет за "Демократична България".

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?