Следвайте ни

Димитровградчанин описа футболната слава на Хасково

viber icon

Славните времена на Футбола в Хасково описа в книга наближаващият 49 г. Петьо Жеков. В 411 страници той прилежно проследява успехите на клуба от областния град в периода от 1977 до 1993 г.

Авторът е от Димитровград, но в известен период от време живееше и работеше в Хасково. През 2019-а Жеков написа "Футболният експрес Димитровград".

"След този мой писмен дебют, постепенно се зароди идеята да издам книга и за по-големия брат - Хасково", сподели Петьо. В юношеските си години той спортуваше активно футбол, волейбол и бокс.

"В "Славните времена на футбола в Хасково" е застъпена тезата, че важни и интересни в един от най-ползотворните периоди на българския футбол са именно малките, скромни клубове, в които е изграден фундаментът на успехите на националния ни отбор през 80-те и 90-те години на миналия век",  споделя още авторът.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?