25
Следвайте ни

Димитровградчани на протест срещу мръсния въздух 

viber icon

На мирно шествие срещу мръсния въздух излизат днес жители на Димитровград . То тръгва в 11 ч.  от Общината. Няма да се пресичат и блокират улици,  искаме да заявим позицията си, казаха организаторите. 

Очаква се в протеста да се включат много семейства. Според хората, замърсителят е ТЕЦ „Марица-3“ край града,тъй като от май, когато централата заработи отново, са регистрирани над 20 превишавания на нормите. 

Преди дни РИОСВ наложи санкция от 30 000 лв. на централата заради единични случаи на изпускане на емисии от комин №2, при работа на горивната инсталация. А в четвъртък и прокуратурата се  самосесира, за да опази обществения интерес. Според ръководството на ТЕЦ-а е възможно замърсяването са е заради преноз на въздушни маси от комплекса в Гълъбово, нещо , което се е случвало и преди.

Междувременно  вчера и днес централата не работи.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?