Следвайте ни

Димитровград въведе пределни цени за автогарово обслужване

viber icon

Пределна цена на услуга за автогарово обслужване въведе община Димитровград. ​Това включва  преминаване, престой и заверка на пътен лист при всяко тръгване на автобуса. За превози по Републиканската транспортна схема ще се плаща 12 лв. без ДДС или 14,40 лв. с ДДС за курс.

За превози по Областната транспортна схема цената за курс е 6 лв. без ДДС или 7,20 лв. с ДДС, а за превози по Общинската транспортна схема – 1,29 лв. без ДДС или 1,55 лв. с ​ДДС

​Ставките са в съответствие с утвърдената Методика за формиране на цените за ползване на автогари, както и пределните цени за автогарово обслужване от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, а също и с определената категория (втора) на автогарата в Димитровград.

През 2018 г. ​Хасковският административен съд отмени определените в общинската Наредба №10 цени за автогарово обслужване, включващо преминаване, престой в рамките на определеният в маршрутното разписание, но не по-голям от 15 минути, за заверка на пътен лист при всяко тръгване на автобусите. Мотивите на съда бяха, че всички превозвачи, извършващи превоз на пътници по междуселищни автобусни линии, задължително трябва да ползват автогарите срещу заплащане, а собствениците на автогари – да допускат срещу заплащане всички превозвачи, извършващи превози по междуселищните автобусни линии.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?