Следвайте ни

Димитровград спечели 100 555 лв. за приют за бездомни

viber icon

Проект за 100 555.77 лв. Център за временно настаняване на бездомни спечели община Димитровград, съобщиха от кметството. Той е по ОП "Развитие на човешките ресурси" и е бил разработен местната администрация като продължение на проекта за преустройство на бившето общежитие на химическия техникум в Център за временно настаняване, уточниха от местната администрация.

Така ще бъдат приютявани останали временно или трайно без дом. Основен приоритет е повишаване качеството на живот, насърчаване на социалното включване и интегриране в обществото на групи в неравностойно положение, гласят целите на проекта.

Предвидени са условия за подкрепа, развиване на умения, насърчаване и създаване навъзможности за достъп до работни места. Ще бъдат наети медицински специалисти и обучени за работа с целевата група социални работници.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

20.08.2020 | 23:30

А,стига бе?!? А за нас простосмъртните?За нас куче ни яли.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?