25

Димитровград ще е домакин на национална киноложка изложба

На 30 юли в Димитровград ще се проведе Национална киноложка изложба за породисти кучета. Събитието ще събере стопани от цялата страна в единственият в България Киноложки център, който се намира в парк "Марица". Изложбата е с ранг CAC и ще определи най-добрите и породисти животни в съответните категории. CAC титлите дават възможност кучето да стане Шампион на държавата, в която го е получило. Организатор на събитието е Българска Национална Федерация по Кинология, която е и кандидат-член на международната FCI.

Кучетата, според Международната федерация по кинология FCI,се делят на 10 породни групи:  Група I: Овчарски и пастирски кучета (с изключение на швейцарско планинско куче) Група II: Пинчери и шнауцери. Молосоиди и швейцарски планински кучета Група III: Териери Група IV: Дакели Група V: Шпицове и примитиви Група VI: Гончета (следотърсачи) и подобни Група VII: Ловни кучета, пойнтери Група VIII: Апортиращи, претърстващи и работещи във вода кучета Група IX: Кучета компаньони и ”toy” кучета Група X: Хрътки

Съдии на събитието ще бъдат Георги Апостолов, който ще оценява качествата на участниците в Група I, Хушман Салмаси ще съдийства за Група II, Петър Куюмджиев за Група III, Вихра Григорова за Група IV, Ива Бояджиева за Група V, Диана Анева за Група VI, Катя Стефанова за Група VII, д-р Радослав Стойнов за Група VIII и IX и д-р Делчо Кочанков за Група X. 

Желаещите ще могат да се регистрират за участие до 25.07.2022г., а регистрацията ще започне от 8.00ч. сутринта в деня на състезанието. Началото му е планирано от 10.00ч. в Киноложки център "Марица" Димитровград.

Заявки за участие могат да се подават на следния линк  https://vedia-x.eu/dogentryform

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?