Следвайте ни

Димитровград с ултравиолетови лампи за дезинфекция

viber icon

Кметът на Димитровград Иво Димов получи първите бактерицидни лампи, които общината поръча за превенция на вътрешната публична среда, съобщиха от местната администрация.  

"Тези ​уреди се ползват във вътрешни помещения за дезинфекция против вируси, бактерии и микроорганизми. Подобни имаше в Китай по време на епидемията за дезинфекция на помещения, включително и автобуси. Лампата е леснопреносима и нашето намерение е да я ползваме в по-натоварени помещения. Същата ще бъде доставена и на МБАЛ "Света Екатерина", обясни кметът Иво Димов. 

Ултравиолетовите лъчи на бактерицидната лампа са с дължина на вълната 253 nm, мощност 30W. Захранва се с 230V/50Hz. Дезинфекцията се извършва, когато в помещенията не присъстват хора. Работният цикъл на устройството е 30 минути.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?