Следвайте ни

Димитровград разработва 7-годишен план за развитие

viber icon

Община Димитровград започва разработване на ​план за развитие на териториално-административната структура за следващите 7 години, съобщиха от ​кметството. ​Концепцията ще е основния стратегически документ за този времеви период.

В съответствие с националните цели и приоритети ще залегнат акцентите в местното развитие от 2021 до 2027 година. Планът ще съдържа много компоненти, свързани с визията за облика на териториалната структура, особености на градоустройството, приоритетните зони, реализацията на подходи по различни общестени нужди, идентификация и определяне на необходимите за развитието разходи и други.

​"Разработено е анкетно проучване, в което жителите на общината, бизнеса, НПО, културните и образователни институции и всички други заинтересовани страни могат да изразят своето мнение по основополагащите точки от ​плана.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

стоян

стоян

27.11.2020 | 10:38

Планът трябва да включва нови работни места,без работа градът бавно си отива .

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?