Следвайте ни

Димитровград празнува днес, става на 74 години

viber icon

Димитровград празнува днес, на 2 септември 2021г. градът отбелязва 74 години от своето създаване. Празничният ще започне с представяне на календара на община Димитровград за 2021/2022г. Той е уникален с това, че отброяван месеците от септември до септември. Сам по себе си календарът има висока художествена стойност. В новият календар на Община Димитровград за 2021/2022 г. продължава представянето на художници, трайно присъстващи във  фонда на ХГ "Петко Чурчулиев", както и такива, свързали живота си с Димитровград , тематично обединени от определен цвят. Този път на фокус е  СИНИЯТ. Корицата е на Георги Стойнев „Пейзаж в синьо“. Събитието ще се състои от 12.00ч. в лятната градина на Историческия музей.

В 18.30ч. в зала "Гросето" в тържествена сесия ще заседава Общинският съвет, а от 20.00 ч. изпълненията на Забавно-духов оркестър и военна рота ще сложат началото на кулминационната програма на Празника на града. С тържествено издигане на Националното знаме на Република България ще започне на официалната част от празничното събитие на площад "България". 

Уникално грандиозно пиротехническо шоу очаква жителите и гостите на града. Проектът със светлините ефекти от зарята над пл."България" е създаден специално за Празника на града.

След това е концертът  на едни от най- известните и талантливи музиканти на България D2 и специалното участие на Станислав Сланев-Стенли . 

D2 излизат в състав:

Димитър Кърнев – китара и вокал

Васил Вутев – ударни, перкусии

Александър Обретенов – бас

Деян Каменов – вокал

Радостин Василев – китара, вокал

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

02.09.2021 | 07:41

Честит празник! "Дълъг" да почерпиш по една лимонада.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?