112
Следвайте ни

Димитровград обяви отново поръчка за 3.2 млн. лв. за подмяна на 2815 климатика

viber icon

Обществена поръчка за доставка, монтаж, тестване, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на 2815 инверторни климатика за битово отопление обяви отново община Димитровград.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 247 311 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 11 ноември. Както вече писахме, в края на септември кметството прекрати първата обществена поръчка за климатиците. Това се наложи, след като и 6-те подадeни оферти не отговаряха на условията или бяха неподходящи.

Припомняме, че тази седмица  беше обявена и обществена поръчка за демонтирането на 2033 печки на твърдо гориво с прогнозна стойност 44 418 лв. без ДДС. 

И двете поръчки са по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух на община Димитровград чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление. Климатиците ще са за одобрените след обследване домакинства, заявили подмяна на топлинните уреди и инсталации на дърва и въглища с екологосъобразни.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?