Следвайте ни

Димитровград купува машина за чистене на речни корита и дерета 

viber icon

Машината за почистване на речни корита, дерета и канафки ще купи Димитровград. Техниката е с няколко накрайника и  реже дървета, почиства храсти, крайпътни зони и блатисти район. Това съобщиха кметовете на Димитровград и Узункьопрю Иво Димов и Йозлем Беджан. Двете общини си партринат в проект зе предотвратяване на наводнения в трансграничния район, по който и турската община ще разполага с такава техника.

 Общата стойност на проекта е за 596 121 евро. Иво Димов каза, че след тежките наводнения през 2012 и 2014 година община Димитровград целенасочено работи по дейности за предотвратяване на наводненията. 

В пресконференцията участваха още ръководителят на проекта и зам.-кмет на община Димитровград Яшо Минков, както и екипите от двете партниращи си общини. Яшо Минков сподели, че на провелата се предния ден работна среща обстойно са обсъждани по-нататъшните действия и необходимости, по които да се работи. Дейностите по проекта предвиждат изготвяне на анализ от експертни групи на рисковете и заплахите от наводнения на територията на двете общини в трансграничния регион, като в обобщен доклад ще бъде включена информация за мерките, които трябва да се предприемат. Територията на двете общини ще бъде картирана със съответните горещи точки. Предвижда се обучение на доброволци, ще бъде създадена IT платформа за обмен и координация на информация при взаимни действия.  

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?