Следвайте ни

 Димитровград купува 2815 климатика, дава ги на домакинства

viber icon

Обществена поръчка за 2815 броя инвенторни климатика обяви община Димитровград. Уредите са за битово отопление в жилищни имоти и са предназначени за домакинства, които са се отказали от твърдото гориво и искат да преминат към екологично отопление, за да не са замърсители на въздуха. 

От доставчика на климатиците се изисква да ги монтира, да инструктира ползвателите , както и да осигури гаранционно поддържане. Сумата, която ще плати общината е 3 247 311 лв. , а парите са от оперативната програма „Околна среда“. С проекта, финансиран от нея на стойност 7.5 млн. лв., се дава възможност домакинствата да преминат към отопление на газ и пелети, като се откажат от кюмбетата. Подпомага се изграждането на вътрешна сградна инсталация, доставка и монтаж на стационарни индивидуални и многофамилни домакински горивни устройства на твърдо гориво с алтернативни източници на топлинна енергия. За домакинствата това е безплатно.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Вики

Вики

02.08.2021 | 08:32

Поредната голяма кражба под благовиден предлог. А какво ще кажете за дискриминацията по отношение на останалите граждани? Или това е начин за осигуряване на сигурни гласоподаватели за следващите избори.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?