25

Димитровград иска 3.7 млн. лв. кредит от Фонд ФЛАГ за разплащания по проекти 

Димитровград да кандидатства за  кредит от 3.7 млн. лв.  от Фонд ФЛАГ, за да  финансира два проекта, по които работи, предлага в докладна за предстоящото заседание на Общинския съвет кметът Иво Димов.

Общината има нужда от 2.5 млн. лв. краткосрочен инвестиционен кредит, за да плаща на изпълнителите на проекта за по чист  въздух, които доставят и монтират климатици за одобрени домакинства. Погасяването на кредита ще бъде извършено при окончателно получаване на сумите от Управляващия орган по проекта. Той е за над 11.9 млн. лв., а чрез него домакинства преминават от отопление на твърдо гориво на алтернативни източници. 

Другият кредит, който се налага да бъде ползван, е за 1 190 000 лв. и по проекта за ремонт на театър „Апостол Карамитев“. Ремонтът е за 2.2 млн. лв., като общината е получила аванс от 645 803 лв.

Фонд ФЛАГима за цел да подкрепи усилията на общините и общинските дружества в процеса на изпълнение на проекти по оперативните програми, които са насочени към модернизиране и разширяване на общинската инфраструктура, като им отпуска заеми. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?