Следвайте ни

Димитровград чака 4.7 млн. лв. от държавата за водопроводи 

viber icon

Димитровград се надява на целеви средства от държавата в размер на над 4.7 млн. лв., за да смени два водопровода. Става въпрос за напорен водопровод от ПСПВ към градски резервоар, чиято подмяна  би струвала 4 166 666 лв. и този, който да захранва индустриалната зона край Крепост, без да се нарушава водоподаването към населеното място, чието изграждане ще коства 540 000 лв. 

Общината е обявила обществени поръчки за двата проекта, без да е осигурено финансиране за този етап. 

Предвиждат се изработване на работни проекти, надзор, както и самото строителство, свързано с полагане на тръби, изграждане на  шахти, асфалтиране и редица други дейности по полагане на водопроводите.Преди време Общинският съвет реши за купи имот край  Крепост,  за да направи дублиращ кладенец и довеждаща инфраструктура, така че да се захрани растящата индустриална зона наблизо. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?