112

Димитър Лавчев и д-р Динчо Генев  станаха почетни граждани на Харманли 

Димитър Славеев Лавчев получи званието „Почетен гражданин на Харманли“ на официална церемония днес. Предложението бе на кмета Мария Киркова за приноса му в развитието на българското народно изкуство и култура и популяризирането на град Харманли. Със званието „Почетен гражданин“ бе удостоен и д-р Динчо Генев Генев по предложение на инициативен комитет.

Прекрасните изпълнители от Харманлийски славеи с художествен ръководител Жеко Ангелов поздравиха новите почетни граждани и всички жители на града. 

Сред официалните гости, уважили празника на нашия град бе кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

По-рано през деня повод празничният за Харманли – 2 май, в църквата „Св. Атанасий“ бе отслужена тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли от Архиерейски наместник Отец Живко Петров и Отец Максим. 

Кметът на Община Харманли Мария Киркова поздрави своите съграждани, като им пожела  здраве и благополучие, вяра и благоденствие. „ Щастлива съм, че ние, харманлийци, сме успели да съхраним бита и културата на града ни и че продължаваме да развиваме традициите му. Затова, позволете ми, в този тържествен ден да отправя своята и на моите колеги благодарност към хората, които с постиженията си градят бъдещето на нашия град. Хората, които обогатяват културния фонд на града със своите творения в областта на изкуството, науката и спорта и които създават съвременната история на Харманли. Обръщам се специално към успелите млади хора от нашия град. Вие сте тези, които прославят Харманли. Постиженията Ви са показателни за добрите образователни методи в учебните институции, за добрата спортна база, за таланта и амбицията на младото поколение“ , каза още градоначалникът.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?