25

Детското в МБАЛ-Хасково е пълно, 11 са малчуганите с COVID-19  

11 са децата с коронавирус, настанени МБАЛ- Хасково. Те са в средно тежко състояние, до сега не се е налагало да бъдат включвани на апаратно дишане деца, правим всичко възможно да не се стигне до там. Леглата за малки пациенти с ковид са 10, но ако се наложи всички 40  ще бъдат заети с деца с вируса. Това съобщи след днешното заседание на областния щаб директорът на МБАЛ- Хасково д-р Георги Гелов.  В Детското отделение на болницата се лекуват малки пациенти от цялата област. То има кислородна инсталация, ако се наложи ще разширяваме, допълни Гелов. 

Всичко 40 легла в Детското са заети. В момента, нормално за сезона,  освен с ковид има пациенти с пневмонии чревни инфекции и др., допълни той. 

Пълно е Инфекциозното отделение на болницата. Тя разполага със 100 легла са пациенти с ковид. Дневно постъпват средно по 10 души в средно тежко състояние. Не всички интензивни легла са заети, въпреки че в МБАЛ- Хасково се лекуват и пациенти от Димитровград и Харманли. Интензивните легла не са заети. 

Ковид отделенията в областта разполагат общо с 279 легра, 30 от които са интензивни. В момента заети са общо 155 от ковид леглата. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Едни роднини

Едни роднини

20.01.2022 | 16:15

си вкараха детето там преди година за разстройство. Добре, че една санитарка им каза да бягат и те избягаха.

Отговори
0 0
ХАСКОВО НЕ Е ЛИ В ЗОНАТА НА ПЛОВДИВ - ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА

ХАСКОВО НЕ Е ЛИ В ЗОНАТА НА ПЛОВДИВ - ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА

20.01.2022 | 16:09

МЕРКИ ЩЕ ИМА ЛИ?

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?