25

Детски спектакъл на хасковския театър с приз от  фестивала "Михаил Лъкатник"

"Пакостникът" спечели най-ценния приз на Националния куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол! Спектакълът на хасковския театър бе отличен със специалната награда на Детското жури, съобщиха от "Ив. Димов". 

С пълно единодушие от 5 гласа, децата избраха "Пакостникът" за свой фаворит на фестивала. Отличната постановъчна работа на Янко Митев и сърцатата актьорска игра на Стефана Дункова, Нелина Михайлова и Мартин Милчев, впечатлиха публиката и специалистите на традиционния форум. 
Янко Митев освен това получи на фестивала и специална награда за цялостно творчество и принос към куклено-театралното изкуство.
Припомняме, че с „Пакостникът“ от Йозеф Пеер и Лео Спачил, Митев отпразнува своя бенефис през декември м. г. Сценографията и куклите са дело на  Наталия Гочева и Христина Младенович – Храстче, а музиката на  доц. Веселин Койчев.
Това бе 23-то издание на фестивала „Михаил Лъкатник“ . В Ямбол за наградите спореха девет куклени спектакъла. Голямата награда  - статуетката „Играещият човек“ на Георги Чапкънов, бе присъдена на Куклен театър – Бургас, за спектакъла  „Мисия Спящата красавица“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?