25

Детски рисунки помагат на малчугани с увреждания в Хасково

Центърът за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания, съвместно с Център за развитие Интелект и  сайта www.moetodete.com организират благотворителна инициатива „Деца рисуват за деца”, посветена на Международния ден на детето- 1 юни и Световния ден на околната среда- 5 юни. 

Канят се училища и детски градини от областта  да участват с рисунки на тема „Децата обичат природата”, с които да бъде организирана изложба в двора на Центъра за развитие „Интелект” на  9 юни, когато е Международният ден на приятелството. Рисунките ще бъдат предложени на благотворителна разпродажба, а събраната сума ще бъде поставена в кутия, след което преброена пред комисия и отчетена пред участниците в инициативата. С получените средства ще бъде подпомогната кампанията за закупуването на допълнителна рехабилитационна техника, необходима за по-добра грижа в полза на малките потребители на ЦКОДУХЗ в  Хасково.

Всички желаещи да участват в благотворителната инициатива, следва да донесат или изпратят за своя сметка своите рисунки най-късно до 3 юни т.г. на адреси: ЦКОДУХЗ - гр. Хасково, ул. „Видин”-14 (всеки работен ден от 8,30 до 14,30 ч.) или Център за развитие „Интелект”-, ул. „Милин камък”- 9 . Децата с повече творчески умения, могат да изработят и сувенири от отпадъчни или природни материали. Изложбата ще се състои на 9 юни, четвъртък от 16,30 ч. в двора на Център за развитие „Интелект” . Няма ограничение относно размера на рисунките и използваните техники. Всяка рисунка трябва задължително да бъде паспартирана и надписана с име на автора и заглавие на творбата.

В ЦКОДУХЗ- Хасково се извършва диагностика, лечение, рехабилитация и работа с деца със социално-значими заболявания, с невромускулни увреждания, с вродени аномалии, редки болести, деца с хронични заболявания, с увреждания на опорно – двигателния апарат или отклонения в психомоторното развитие с цел предотвратяване и намаляване степента на увреждането и последствията от него.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?