Следвайте ни

Детски празник очаква над 1000 посетители на древно светилище

viber icon

За девета година димитровградското село Каснаково утре ще бъде домакин на детския празник „Здравей, лято!“. Организатори са Стефан Димитров и колегите му от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, които финансират събитието със средства от заплатите си като общински съветници в местния парламент на Димитровград.

Традиционно събитието ще се проведе в историческата местност Светилище на нимфите и Афродита.. Организаторите очакват, както всяка година, посетителите да бъдат над 1000 души от различни краища на България.

Програмата на „Здравей, лято!“ е посветена на екологията и ще премине под мотото: „Как да обичаме планетата?“. Предвидени са редица изяви, игри и много изненади. Кукленият театър и ателитетата по изкуствата - за изработване на керамични фигури, дървени магнити, рисуване, оцветяване на гипсови фигури и приложни изкуства, ще бъдат с екологична тематика. Ще има сцена на талантите с музикално оформление, на която могат да се изявяват всички желаещи деца. За по-малките ще има надуваем замък, батут и влакче. Предвидени са и аниматори.

Организаторите от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ са осигурили и безплатен транспорт за всички, които имат желание да посетят събитието. Автобусите ще тръгват от Автогара – Димитровград в 9.30 ч. За групи от малките населени места, желаещите могат да заявят транспорт на телефон: 0877 978553 Общинските съветници са предвидили безплатни вода, сандвичи и сладоледи за малчуганите.

Освен да достави радост на децата, празникът има за цел и да популяризира „Светилище на нимфите и Афродита“, което е обявено за паметник на културата от национално значение. Античното обручище, градено през ІІ – ІV в., е малка част от голямото имение на римлянина от тракийски произход Тит Флавий.

На мястото е извършена дезинсекция с оглед осигуряване безопасността на посетителите, съобщиха организаторите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?