Следвайте ни

Детски караул пред паметника на Апостола в Димитровград 

viber icon

Макар и без официална церемония заради противоепидемичните мерки, десетки сведоха глава пред паметника на Левски в Димитровград. 

Кметът Иво Димов, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева,съветници, представители на политически партии и граждани  поднесоха венци и цветя по повод 148 години от гибелта на Апостола. Годишнината от смъртта на Апостола в Димитровград бе отбелязана и с почетен детски караул на деца от ОЦТИ „Галаксико”. 

„Днес прекланяме глава пред живота и делото на един от най-великите синове на България- Апостола на свободата Васил Левски. Отново си пропомняме заветите и посланията, които  той ни остави. 148 години след смъртта му, думите му звучат все така актуално, провокират ни и ни карат да се замислим достойни ли сме за тях. Във време, когато сме свидетели на рушене на ценности и идеали, все по-важно е да се обръщаме назад към идеите, които Левски ни завеща. Може би те са разковничето за единението на българската нация, на българския народ и неговия бъдещ просперитет. Ние сме тези, които със собствените си дела трябва да ги възпитаваме и в децата - за бъдещето на България. Защото днес отговорността за "чиста и свята Република" е наша. Дълбок поклон, Апостоле!”, се казва в обръщение на кмета на община Димитровград Иво Димов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?