Следвайте ни

Детска площадка грейна след 40 г. на "Аида"

viber icon

Основно ремонтирана детска площадка бе открита днес на хасковската улица "Аида" в присъствието на кмета Станислав Дечев.

Съоръжението е реализирано по одобрен от общината проект "Люлките" в конкурсната програма "Граждански инициативи 2019" - Хасково. Бенефициент е Сдружение на собствениците "Добруджа 27". Отпуснатата сума е 9760 лв.

"Благодарим на кметството и общинското предприятие "Екопрогрес", съдействаха ни за всичко", коментира Павелин Павлов, който е управител на сдружението на собствениците.

Площадката не била ремонтирана 40 г. Идеята за реновирането дошла, след като децата често се наранявали. "През седмица имаше счупени крайници и пукнати глави, старите съоръжения бяха опасни. Със съседите ми полагахме доброволен труд в свободното си време след работа, в съботите и неделите. Справихме се за около 3 месеца. Редно е както нашите родители са ни оставили нещо, да направим и ние същото за децата си", сподели Павелин.

"Програмата е прекрасна, отново ще кандидатстваме за ремонт на друга детска площадка, която също се намира в района",  допълниха хората от "Добруджа 27"

"Спазени са оригиналните цветове, опитахме да комбинираме старото с новото и се получи добре. Спазени са всички изисквания за безопасност на люлките, пързалката и настилката. Предстои поставянето на лед осветление със соларни панели",обясни техническият ръководител на обекта Добромир Тодоров.

"В програмата ми е заложено да работим заедно за по-красиво Хасково. Това красиво съоръжение е показателен пример", сподели и кметът Дечев.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?