112

Детска педагогическа стая ще има в село Левка

Детска педагогическа стая за работа с подрастващи и родители ще заработи в свиленградското село Левка.  

С решение на местния парламент днес пограничната община предостави на Районно управление подходящо помещение за безвъзмездно ползване за срок от 10 години. Имотът ще бъде обзаведен и оборудван със средства от бюджета на Свиленград. 

За първи път се създава детска педагогическа стая в населено място извън общинския център. Левка е едно от големите села в нея. В него се намира защитеното средищно основно училище "Христо Ботев", в което се обучават около 150 деца. Общината извозва учениците от 12 съседни села. Освен от първи до седми клас, в него се обучават и деца от четири до шест години в две целодневни групи за задължително предучилищно образование. 

Предоставянето на самостоятелен кабинет на инспектор в детска педагогическа стая в селото ще подпомогне превантивната дейност сред учениците в селските райони на общината. Ще има възможност за индивидуална работа в удобно за местните хора време. Ще се подобри комуникацията с деца в риск от отпадане от училище и техните родители, ще се работи на място с проблемни деца и младежи, както и с пострадали от престъпно посегателство или малтретиране.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?