Следвайте ни

Дете на 6 г. е с коронавирус в Хасково

viber icon

Дете на 6 г. е с коронавирус, съобщиха от областната управа. Момиченцето е поставено под домашна карантина, а контактните лица са установени.

За последното денонощие на територията на региона са взети 102 проби за наличие на коронавирусна инфекция.

От РЗИ-Хасково са направени 25 теста.  Други 48 са взети на потребители и персонал в Дома за стари хора "Кенана"- Хасково и 41 в Дома за възрастни хора със сетивни нарушения . Резултатите все още се обработват.

Останалите шест проби, взети от РЗИ-Хасково, са контролни. Те са на четири жени на 34, 50, 60 и 23 години от община Хасково, на мъжа на 36 години също от община Хасково и на мъжа на 45 години от община Тополовград. Пробите са отчели отрицателен резултат.

От МБАЛ-Хасково са направени 7 теста за наличие на COVID 19. Четири от тях са втора контрола на семейството от община Димитровград – мъж на 48 г., жена на 43 г. и децата им на 7 и 17 години. Пробите са отчели отрицателен резултат.  Две са първа контрола на мъжа на 60 г. от община Хасково и жена на 55 г. от община Свиленград. Те също са отчели отрицателен резултат и предстои да бъдат днес. Седмата проба е отчела положителен резултат. Тя е на 74-годишна жена от община Димитровград, която на 2 август е била приведена в ОАИЛ при МБАЛ-Хасково.  

От взетите от РЗИ-Хасково на 3 август 143 проби на потребители и персонал в Дома за стари хора "Кенана" всички са отчели отрицателен резултат.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 95. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?