Следвайте ни

Дете аутист проговори след като язди понито Марти

Живко Йосифов вози малчуганите с мини влакче с двигател от косачка

viber icon

Дете аутист проговори след като язди понито Марти в увеселителен парк "Горски кът" в Книжовник. Вече обмисляме възможността напролет да създадем специален кът за деца аутисти, каза собственикът на приказния парк край хасковското село Живко Йосифов. Малкото момченце от Хасково идвало две седмици с родителите си в импровизираното ранчо и яздило малкото конче по половин час. След няколко поредни сеанса, детето, което казвало само отделни срички и думи, започнало да говори цели изречения.

Собственикът на парка за отдих Живко Йосифов е човек с много идеи, как да направи живота на децата и техните родители по-забавен. Той е купил стара къща на пътя за Кърджали на разклона за Книжовник и я е превърнал в кът за отдих, в който идват не само родители с деца от областния град, но и такива от Димитровград, Харманли, Свиленград, Кърджали и много други населени места.

Като започвах да правя кътовете за игра и влакчето преди две години, хората от селото идваха и ми казваха, че съм луд да се захващам с това, тъй като никой нямало да дойде в това затънтено село, обяснява Живко. А сега всички песимисти са ми клиенти. Дори децата на някои от тях започнаха работа като персонал в заведението на парка. През миналата година бизнесът ми се разрастна и трябваше да наема 17 души персонал, за да обслужват тълпите от деца и родители, които взеха да се стичат в "Горски кът".

Йосифов посреща малчуганите още на вратата и им подвиква: "Хайде на влакчето", и всички деца вкупом се натоварват на вагончетата, даже чакат на опашка. След това едно, по едно яздят и понито Марти.

Повече четете утре.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?