112

Депутат от ГЕРБ в Хасково: Асен Василев е най-слабият финансов министър

Асен Василев е най-слабият министър на финансите от началото на демокрацията. Това заяви днес в Хасково депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„Внася закон за гласуване с два варианта. Друг път виждали ли сте такова чудо? Основното ми опасение е, че ще бъде внесен Закон за държавния бюджет за 2024 г. със силно завишена приходна част. Целта е да бъдат спазени трите процента дефицит, а от другата страна да могат да харчат за каквото си пожелят. Тяхното правителство и този финансов министър едва ли ще останат до края на следващата година, за да реализират този бюджет в своята цялост“, анализира Добрев.

Той допълни, че е любопитен да види какъв бюджет ще предложи „сглобката“ или „промяната“, защото в последните 2-3 г. харчели от готовите пари в държавата. „Основно от енергийните дружества, откъдето източиха над 3.5 млрд лв. Вземаха заеми, за да харчат. Спряха всички инфраструктурни проекти, за да вдигат пенсии“, уточни депутатът.

Оценката ни е, че приходите за следващата година едва ли ще надхвърлят съществено изпълнението на бюджета през тази. Не планираните приходи, а изпълнението на бюджета. Изпълнението на бюджета вероятно ще бъде с два милиарда по-малко, отколкото е заложеното. Приходната част за 2024 г., още при внасянето на бюджета от финансовото министерство, трябва да бъде с реалистична преценка“, отбеляза народният представител

„Ако тази преценка е завишена, както чуваме, с 8 млрд. лв., ще настоявам пред моята парламентарна група този бюджет да бъде отхвърлен още на първо четене и да бъде върнат на финансовия министър да си го поправи“, беше категоричен Делян Добрев. 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Василев

Василев

07.11.2023 | 19:38

Когато се коментираме нека първо погледнем себе си. Това е мое основно правило.

Отговори
5 0
Мая

Мая

06.11.2023 | 18:24

Този е много миризлива д-р.сня

Отговори
6 1
Той изобщо не трябва да е министър-никакъв,изобщо не трябва да е в пра

Той изобщо не трябва да е министър-никакъв,изобщо не трябва да е в пра

06.11.2023 | 18:12

В правителството.И двамата с Кирцата са престъпници:Киро-незаконно назначен от Радев и тоя смокинен лист Василев исвен за “София прайд”,за друго не става.А,да..и за каубойските филми,както са храбили банките навремето,за там е първенец крадец!

Отговори
3 4

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?