Следвайте ни

Депутат от ГЕРБ дари 100 защитни шлема на полицията

viber icon

Сто защитни шлема дари днес на ​ОДМВР в Хасково народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова. Те предпазват устата, носа и очите от опасните невидими капчици, които разпространяват COVID-19.

Шлемовете са за многократна употреба, подлежат на дезинфекция и са изключително необходими на ​униформените от КПП-тата в областния град. "Там всеки полицай ежедневно има контакт с хиляди хора и трябва да бъде качествено защитен", обясни Евгения Ангелова. Тя изрази надежда, че с шлемовете ​служителите на реда  ще бъдат по-спокойни за собственото си здраве и ще бъдат максимално опазени от евентуално заразяване по време на изпълнението на служебните им задължения.

"Изключително съм благодарна за професионалната работа по осигуряване на реда и спазването на правилата, наложени от правителството. Благодарение на тези мерки към момента Бългаpия е страната с най-ниcка заболеваемост от коронавирус от всички държави в Европейския съюз, по показател брой болни на 100 000 души, според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ЕЦПКЗ).“ Това заяви още хасковският народен представител.

Това не е първото дарение, което ​Ангелова прави по повод пандемията от коронавирус. След началото на здравната криза народната представителка осигури 120 предпазни шлема за оборудване на лекари и други здравни работници в хасковската болница. Тукашната МБАЛ към момента единствена приема всички пациенти с коронавирус от цялата област. Затова необходимостта от пълна предпазна екипировка там е голяма. Веднага след обявяване на извънредното положение на 13 март депутатът от ГЕРБ дари и 1000 лева по специалната сметка на Министерство на здравеопазването.

Миналата седмица Парламентът прие решение, с което всички народни представители остават без заплати. Средствата ще се превеждат по централната дарителска сметка на МЗ. Парите ще бъдат използвани изрично и само за справяне с коронавируса в страната.

"Предстоят светли християнски празници и топло примамливо време. Призовавам всички мои съграждани стриктно да спазват указанията на Оперативния щаб за борба с COVID-19 и да бъдат смирени и разумни. В тази трудна ситуация е важно всички да бъдем дисциплинирани и да мислим не само за себе си, а и за околните. Нека не забравяме, че дори и да се чувстваме здрави, пак е възможно да сме носители и да заразяваме по-уязвимите, с които се срещaмe. Затова: аз оставам вкъщи, останете у дома и Вие“, апелира Евгения Ангелова. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Василев

Василев

16.04.2020 | 19:39

Тя може и има правото да дари,като всеки обикновен човек. Даже баща й може да се включи в дарителството. Той в достоен бизнесмен.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?