Следвайте ни

Дензинфекция и карантина в Център за деца в Хасково заради COVID-19

viber icon

Организира е дезинфекция на сградата на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца без увреждания. Обработката е по препоръка на РЗИ Хасково, заради констатирана положителна проба за COVID-19 на служител, съобщиха от кметството.

Екипи на "Екопрогрес“ ще обработят външното пространство и прилежащи територии около сградата на Центъра, а специализирана фирма вече извършила дезинфекцията на помещенията вътре в дома. Тук са настанени 10 деца от 10 до 17 години. На тях и на персонала РЗИ-Хасково връчи предписания за поставяне под карантина.

За времето на изолацията са осигурени служители, които ще останат с децата в ​ЦНСТ, за да полагат грижи за тях. Храненето се осигурява от фирма за кетъринг, с която също са проведени разговори за доставката на храна при спазване на всички противоепидемични мерки. Храната на домуващите в Центъра и на персонала ще бъде доставяна в еднократни опаковки.

Социалните работници и психолозите от Центъра за обществена подкрепа към община Хасково от днес започват дистанционна работа с настанените в ​ЦНСТ. Ще бъдат водени индивидуални занимания с всяко дете в условията на социална изолация за подкрепа и работа в затворена среда. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?