3906

Денков: Не искаме избори, но няма да бъдем параван

Ние не искаме избори, но няма да се съгласим да бъдем параван, за да може някой да се отклони от това, което смятаме за приоритет в държавата. Регулаторите трябва да бъдат съществена част от споразумение. Това заяви премиерът Николай Денков. 

Важно е накрая да  има положителен резултат. За мен това означава продължаване на ангажиментите, които сме поели към българските граждани. Това минава през борбата с корупцията и през назначаване на честни, морални и почтени хора в регулаторите, от които зависи как ще се развива бизнесът и как ще. живеем тук. Докато не се разберем за това, въпросът за това кой ще е министър, даже и кой ще е премиер, е второстепенен, каза още той. .

Денков допълни, че все още не е виждал текста на коалиционното споразумение, което предлагат от ГЕРБ.

"Докато не видя писмения текст,, не мога да коментирам. Ако той съдържа гаранции това да се случи, ще продължим нататък. Но ако се окаже, че се опитваме отново да бутаме встрани борбата с корупцията, което се е случвало в миналото, а бих казал, че и в момента се случва - не работи добре правосъдната система, КЗК, в прокуратурата има проблеми...докато не решим тези проблеми, няма как да продължим напред все едно че всичко е наред.

Денков уточни, че ще подаде оставка на 6 март съгласно споразумението за ротацията, но правителството на практика ще продължи да работи до решението на Народното събрание за подадената оставка.

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?