Следвайте ни

Дениза отсякла китките и стъпалата от трупа на майка си в Каснаково

viber icon

Китките и стъпалата отрязала от трупа на майка си 31-годишната Дениза Бояджиева, съобщиха пред "Марица" запознати с разследването. Днес Окръжният съд в Хасково наложи на младата жена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Както вече съобщихме, Дениза разчлени 52-годишната си майка Петя Бояджиева в двора на къщата им в димитровградското с. Каснаково. Убийството било извършено на 12 т.м., а бе разкрито 4 дни по-късно, след като другата дъщеря на жертвата се натъкнала на ужасяващата гледка в селския двор.

"Веднага след днешната мярка обвиняемата ще бъде пратена в болницата към затвора в Ловеч", съобщи прокурор Павел Жеков. Там на задържаната ще бъде направена психиатрична експертиза. Видимо Бояджиева е и бременна в 6-7 месец, но липсвала каквато и да е медицинска документация за този факт.

Дениза направила признания, но след убийството опитала да почисти мястото на престъплението, обясниха още запознати със случая. За ДНК анализи са подготвени няколко брадви и много ножове, иззети при огледа в Каснаково. Намерен е и несесер с хирургически инструменти

Обвиняемата даде днес неадекватни изявления пред съда. "Благодаря, за първи път съм подсъдима", каза Дениза при правото си на последна дума. 

20 дни преди да убие майка си младата жена била изписана от психиатрията в хасковския квартал "Болярово" с общо формулирана диагноза "психично заболяване". Тези проблеми имала от малка. Веднъж дори, при обостряне на състоянието й,  си отрязала парче от кутрето на една от дланите и пръст от стъпалото.

Служебният защитник адвокат Божидар Туртов пледира Бояджиева да е под домашен арест заради бременността и съмненията за вменяемостта й.

Дежурният съдия Стратимир Димитров обаче прецени, че Дениза е опасна за околните и за себе си при по-лека мярка. Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Василев

Василев

20.04.2021 | 19:13

Как можеш да пледираш за по- лека мярка- домашен арест при видими симптоми на психични заболявания? Настаняване в болнично заведение и извършване на множество експертизи. Всичко друго е алабализъм.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?