25
Следвайте ни

Делян Добрев: Завод за водород ще има на летище „Узунджово“

viber icon

На финалната права са преговорите за завод за водород в бившето летище „Узунджово“, на което ще има и Индустриална зона. Става въпрос за европейски инвеститор, който ще вложи 100 млн. лв. в проекта. Това съобщи водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково и бивш енергиен министър Делян Добрев.

Бившето летище, както и  терените над ДНА бяха предоставени на общината от правителство на ГЕРБ. Преди време ОбС- Хасково даде зелена светлина на проект на Индустриална зона, а вече има и интерес за изграждане на завод на водород, който ще е най- големият в Европа. Проектът за него не е част от този  за зоната, но вече е факт приоритетният инвеститор, допълни Добрев.

За разлика от останалите кандидати за НС, които обещават общи неща като повечме инвестиции, по- ниска безработица, по- висок икономически растеж , неща,  които са цел всяка партия, ние обещаваме конкретни неща.  Ето утре започва асфалтирането на „Ст. планина“, скоро ще е факт и паркът над ДНА, каза Добрев. Надяваме се на по- голяма победа, защото това е важно за града. Искаме да продължат парите за общината от държавния бюджет,  допълни още той.

По дългогодишна вече традиция ГЕРБ откри кампанията си с водосвет в църквата „Св. Арх. Михаил“. 

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?