25

Делян Добрев: Не виждам кой би подкрепил втория мандат, не знам какво се случва в ДПС

Не виждам кой ще подкрепи втория мандат, ПП не съществува, спечелените им гласове са на  ДБ. Шансът за реализация на третия мандат е около 1%. Това заяви в ефира NOVA  депутатът от ГЕРБ-СДС и областен лидер Делян Добрев. Той бе предложен за министър на енергетиката в проектокабинета на Росен Желязков. Той поясни, че дава  1% , защото винаги трябва да има някакъв шанс.

Не знаем какво се случва в ДПС. 15 негови депутати не подкрепиха кабинета ни може би, защото са се разсърдили на Борисов, който каза, че няма да подкрепим втори мандат. Борисов не може да се разпорежда в ДПС, камо ли да накара някого да не подкрепи кабинета, предложен от него. Държавата е пред разпад. Струва ми се, че ПП-ДБ нарочно ни докара дотук. Оттук нататък може би ситуацията само може да се оправя, изглежда сме стигнали дъното. Седми път избори е абсолютно безотговорно, затова ни наказаха с 30% избирателна активност", допълни още Добрев. 

По думите му големият провал на управлението през последните 3 години е забавянето на влизането в еврозоната. "Ако влезем догодина, то ще е защото ПП-ДБ не участва в управлението. Цялата върхушка в ПП трябва да си подаде оставката, те се провалиха, губейки половината от своя електорат'', смята Добрев и допълни, че на изборите повечето от гласувалите са дали вота си за ГЕРБ- СДС.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?