112

Делян Добрев: Ако Асен Василев го е страх за диспута с мен, нека доведе и Кирил Петков

Областният координатор на ГЕРБ Хасково и водач на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев, заедно с част от кандидатите за народни представители, внесе днес документи за регистрация в РИК Хасково.

„На предишния вот спечелихме два мандата, сега имаме шанс и за трети. Избирателите ще преценят и ще направим всичко възможно да им докажем, че ГЕРБ е правилният избор“, коментира Добрев. Той допълни, че сега в листата имало промени, които са в посока на подмладяване, а средната възраст била 40 г.

Отново втори в листата е д-р Георги Станков. Изненадата обаче е липсата на Стефан Димитров от Димитровград. „Г-н Димитров остава наш поддръжник. Като отговорен работодател обаче той предпочете да се справи с възникналите заради високите цени на газа проблеми в "Неохим". Има реална опасност торовият завод да затвори“, каза Добрев.

Бившият енергиен министър в правитеството на ГЕРБ припомни, че вече почти цяло денонощие чака отговор на отправеното към Асен Василев предизвикателство. „Вчера хвърлих ръкавица към Асен Василев да не си подхвърляме цифри през медиите, а да направим един публичен диспут, да направи всеки да направи калкулация за цената на газа. Това предизвикателство не е прието. Днес разбрах, че Асен Василев е казал, че „няма какво толкова да му смятаме“. Но аз знам, че има какво да смятаме. Ще видите, че са купували газ от „Газпром“, но с 28% по-висока цена. Ще докажа нагледно в един такъв диспут как „Промяната“ е ощетявала България със стотици милиони евро сумарно“, обясни Делян Добрев.

„Ако Асен Василев го е страх да дойде на този своеобразен дуел сам, може да вземе със себе си и Кирил Петков. Аз нямам против в дуела между мен и тях да сме двама на един. Съгласен съм и на такъв дуел, за да направим калкулация за въпросните цената от 86 евро от „Газпром“ и че те са  купували на 110 евро“, категоричен е Делян Добрев. По повод твърденията на Кирил Петков, че завежда дело срещу Бойко Борисов за клевета, Делян Добрев заяви, че съжалява, че делото не е срещу него. „Искрено съм учуден защо делото е срещу Бойко Борисов при положение, че всички калкулации са мои. Защо Борисов? Защото ако делото е срещу мен и се стигне до съдебна фаза, тогава ще можем пред съда да докажем, че те са ощетявали държавата. От това ги е страх. До колкото разбрах Кирил Петков не си е внесъл държавната такса за делото. Тя е 20 хиляди лева и Кирил Петков, ако не я е внесъл, да бъде поне малко мъж да си внесе таксата и да ме включи в делото или да смени Бойко Борисов с Делян Добрев“, подчерта водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Далавераджията Дилян Добрев

Далавераджията Дилян Добрев

28.08.2022 | 22:03

защо си мисли, че всички сме с къса памет и не помним разкритията на Елена Йончева. И той е крадец и далавераджия.

Отговори
1 1
Киро и гея Василев са страхливи,лъжливи измамници

Киро и гея Василев са страхливи,лъжливи измамници

28.08.2022 | 13:30

Няма нищо мъжко в тях,едни п’утьовци са.Нямат дори собствено достоймство,че да се явят на диспут,защото лъжите им се пръскат от само себе си,празни балони,надути и компенсират с наглост и безцеремонност,присъщи на простащината и елементарния заряд,който ги движи-кражба и лъжа!!Утрепки!!

Отговори
5 6
Делянчо

Делянчо

28.08.2022 | 15:12

Ти ли си? Спокойно, скоро идва видов ден за крадци като теб

Отговори
7 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?