Следвайте ни

Делян Делчев: Големи инвеститори са опасни за местния бизнес  

viber icon

Подобни инвеститори са опасни за местния бизнес, но трябва да ги подкрепим заради бъдещето на региона. Такова мнение изрази по време на обсъждането в ОбС-Хасково  на докладната  за соларния парк край Книжовник съветникът и бизнесмен Делян Делчев. Фирмата ми догодина ще стане на 30 г., храня 500 души.  Големите инвеститори са опасни, тъй като са привлекателни за и без друго недостигащите кадри, вдигат и заплатите. Така стана след стъпването на „Язаки“ и др. компании тук, поясни Делчев, който има бизнес в шивашката промишленост и в други свери.

Големите инвеститори обаче изграждат добрия профил на региона, дават нови възможности, включително младите да се връщат и намират добре платена работа тук, каза още съветникът. Той изрази категоричната си подкрепа за проекта „Енери БГ1“, като каза, че по никакъв начин не се нарушават интересите на хората в региона. 

Както по- рано писахме, ОбС даде зелена светлина на  плановете за изграждане на соларна  централа върху 4 000 дка край селата Тракиец и Долно Войводино. Тя ще е с мощност 400 MW, достатъчно голяма, за да намали цените на зелената енергия значително, от което може да се възползва бизнесът. 

На обсъждането представителят на "Енери" Никола Газдов каза, че  дружеството е регистрирано с 2 лв. капитал, както писахме, тъй като е проектно и не развива друга дейност и трансфери.  Не бихме участвали на търг за земите, тъй като нямаме интерес към имотите. Направили сме проучвания, а финансирането на проекта ще е от чужди финансови институции, каза още той.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Опасни за местните феодали, не и за хората

Опасни за местните феодали, не и за хората

29.08.2020 | 11:13

Това изречение казва всичко: "Големите инвеститори са опасни, тъй като .. вдигат и заплатите." Нямат наяждане тези от местния бизнес.

Отговори
1 1
Василев

Василев

28.08.2020 | 19:57

Деляне браво на теб.Нека всички бизнесмени се учат от теб- познаване на местния пазар,работна ръка,иновации,нюх към създалата се ситуация и не на последно място уважението към партньорите си.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?