25

Делото за смъртта на Йордан не тръгна, Турция отказа да издири обвинения 

Делото за катастрофата,  която отне живота на 23-годишния Йордан Бозуков от Хасково преди година и 3 месеца, не тръгна днес. Причината е, че не се явиха нито обвиняемият Лютви Ахмед,  който е нередовно призован, нито редовно призованият му адвокат. 

Обвиняемият има двойно гражданство, напуснал е страната ни часове след катастрофата, която стана на пътя Хасково- Димитровград. Днес стана ясно, че прокуратурата е поискала международна правна помощ от Турция, но властите там са отказали да та издирят и връчат обвинителния акт.

Според юристи в близо 100 процента от случаите турските власти не съдействат. Ахмед може да бъде задържан ако напусне Турция и реши да влезе  в страна от ЕС.

Днес съдът реши да наложи глоба на  редовно призованият адвокат Василка Иванова от ямболската колегия. 

Обвиняемият е рецидивист, месец преди да убие сина ми му е върната отнетата за две години заради алкохол книжка, каза бащата на Йордан Ясен Бозуков. Той каза още, че малко преди катастрофата Ахмед се е забавлявал в заведение, след което се е качил в колата. 

Днес за залата бяха близки на убитото момче. Те казаха, че искат справедливост и промени в законодателството,  които  да не позволят на виновните да се укриват от закона. 

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, при управление на лек автомобил, в нарушение на правилата за движение. Издирваният е бил с 2,03 промила алкохол в кръвта. Делото ще продължи на 18 юли.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?