Следвайте ни

Делото за касиране на вота в Тракиец продължава на 25-и

На закрито заседание съдът ще решава да спре ли решението на ОИК за избора на кмет на селото до решаване на казуса по същество

viber icon
Делян АВРАМОВ, Марица

Делото за касирането на кметския вот в село Тракиец ще продължи на 25-и т.м., реши днес председателят на Хасковския административен съд (ХАС) Хайгухи Бодикян. Изгубилата частичните избори на 2-ри т.м. Жечка Колева от ГЕРБ оспорва победата на Красимир Бойчев от АБВ. Колева и процесуалният й представител адвокат Таня Захариева, която е и председател на общинския съвет в Хасково, оспорват истинността на избирателния списък и броя на действителните бюлетини, вписани в протокола.
В закрито заседание съдия Бодикян ще се произнесе и дали да бъде спряно решението на ОИК за избора на кмет в Тракиец до решаването на казуса по същество.
ХАС изиска в 3-дневен срок от общинската администрация да представи заявленията на лицата по настоящ адрес, адресните им карти, нотариални актове и други, дали основание за вписване в регистъра на населението в селото.
Темида допусна като доказателство заповедта на кмета Добри Беливанов от 10 т.м., с която се заличават 15 човека от избирателния списък в Тракиец, сред които е и жената на Бойчев. Към този списък жалбоподателите представиха и друг от 30 души, разпитвани от Икономическа полиция. По тези документи обаче също в 3-дневен срок местната администрация трябва да представи справка откога датира адресната регистрация на лицата от двата списъка. Изискана е и справка, кога са поискали да бъдат включени в избирателния списък на селото. Също така кметството в Хасково трябва да представи и справка за регистрация по настоящ адрес на заличените от избирателния списък 15 души със заповедта на кмета Беливанов. По искане на страните съдът допусна да дават показания на следващото заседание общо петима свидетели.
Междувременно стана ясно, че е изтекъл 14-дневният срок, в който избраните на частичния вот кметове на Криво поле и Тракиец трябваше да положат клетва, както е по закон./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?