Следвайте ни

Дело за убийство на жена тръгва по съкратеното производство в Хасково

viber icon

Делото за убийството на 38-годишната Антоанета Тодорова ще бъде гледано по съкратеното производство. Това стана ясно на днешното разпоредително заседание в Окръжен съд - Хасково срещу 64-годишния Борислав Вълков.

Вълков се съгласи част от експертите и вещите лица да не дават показания. Темида уважи искането му да бъдат призовани общо 8 вещи лица по две психиатрични експертизи и съдебният лекар д-р Христо Еленски. Пои преценка на съда в следващото заседание ще бъдат разпитани и четирима свидетели.

Както вече "Марица" писа, случаят е от вечерта на 12 януари 2018 г. Вапартамент на петия етаж в блок 2-4 на улица "Щерю Вапцаров" в кв. "Любен Каравелов"  криминалисти установили, че по тялото на починалата Антоанета Тодорова има синини. Жената живеела на семейни начала с Вълков.

Пред разследващите мъжът разказал, че след пиянски запой двамата са се скарали. Антоанета му посегнала и го ударила в устата. Той също й отвърнал, но после се усмирили. Малко по-късно жената се оплакала от главоболие, но те не обърнали внимание и не отишли до болницата, защото били много пияни.

Ако бъде признат за виновен от Темида, Борислав може да получи наказание до от 15 до 20 г. решетки, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Следващото заседание е насрочено за 2 юли.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?