Следвайте ни

Дело за клане на баща и син започва през август

Делото за двойното убийство на дървосекачи започва на 8 август в Хасковския окръжен съд. На тази дата пред 5-членен наказателен състав на Темида в разпоредително заседание застава  55-годишният Живко Йорданов от крумовградското с. Полковник Желязово. Той е подсъдим за екзекуцията с брадва на 55-годишния Кольо Шелев и 34-годишния му доведен син Цанко Ганков

Живко бе задържан под стража от хасковските окръжни магистрати на 21 март м.г., след като Гърция го екстрадира у нас.

Труповете на издирваните дървосекачи от ивайловградското село Брусино бяха открити в землището на с. Покрован в края на декември 2016-а. 
Близо седмица над 100 човека от региона и Кърджали издирваха в Източните Родопи Кольо и Цанко. Двамата живеели на квартира у убиеца си, който отглеждал животни. Според разследващите Живко поканил жертвите си на почерпка. След запой тримата се скарали и Йорданов ги заклал.

В хода на оперативно-издирвателните действия станало известно и че домакинът също не бил в дома си, липсвал и автомобилът му Нисан. Полицаите провели беседи с местните жители и кметските наместници за придобиване на информация за липсващите мъже. Със следово куче и доброволци бяха претърсени изоставени постройки в село Брусино и околните местности.

В гора край Покрован разследващите открили телата на жертвите. На километри от тях те намерили и оръжието на престъплението - брадва. С нея Живко сцепил черепите на двамата мъже. От с. Брусино, където извършителят има имот бяха, иззети дактилоскопични следи и други вещи, свързани с престъплението. Открити са и изхвърлени части от колата, които били в досег с телата на жертвите. 
За фермера бе издадена европейска заповед за арест. С помощта на гръцките полицаи той бе задържан. Там отидоха и наши криминалисти, пред които Живко признал за деянието си. 
Веднага след предаването му на българските власти Живко бил разпитан от разследващ полицай в Ивайловград. Пред него обвиняемият направил също пълни самопризнания. Обяснил, че бил провокиран от жертвите си да им посегне./Марица

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?