Следвайте ни

Децата с увреждания нямат място за игра в Хасково

viber icon

Уреди за деца с увреждания да има на някоя от вече съществуващите площадки за игра, на които има видеонаблюдение, искат група родитeли. Според тях, подходящите места са Градската градина, Кенана или някъде в централната градска част. За молбата, отправена по време на обсъждането на бюджета от Петя Дамянова, вече съобщихме. Тя е сред вносителите на предложението в общинската администрация. 

Сега децата с увреждания имат само едно място за игра и това е център „Марица“. Всъщност, както обясниха майки, тази площадка не може да се нарече подходяща за тях, така и тя не се брои. 

Малчуганите трябва да се социализират, а това става най-бързо и лесно чрез игра. Не е удачно да има отделна площадка, тъй като не трябва да бъдат изолирани, казва младата жена. 

Вариантът на съществуваща площадка да се поставят специални уреди е и по-изгоден финансово и в пъти по-ползотворен от сегашния, допълва още тя.  

Всяко дете има право да бъде сред своите приятели и връстници, да общува и да създава приятелства, това е в основата на приемането и социализацията. Така в бъдеще ще изградим едно толерантно и приемащо различията общество, казва още тя. 

В  хасковските фейсбук групи много хора споделят вижданията й и се надяват те да бъдат подкрепени, тъй като ще спечели общността. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?