Следвайте ни

Деца станаха музейни работници

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Александра МУСИЕВСКА, "Пазарджишка Марица"

Инициативата "Музейник" даде възможност на ученици да станат научни работници за ден в музея в Батак. Още с пристигането си младежите бяха запознати с длъжностната характеристика, заяви директорката на институцията Теодора Пейчинова. Целта на проекта е да стимулираме интерес у тях към работата на музейните специалисти и да формираме отношение към издирването, събирането, изучаването и популяризирането на богатото културно наследство на Батак и региона.

Новият персонал от ранни зори бе на крак и с баджове бе готов да посрещне първите посетители. Директор стана Катя Шутева, ученичка от 11 клас в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Стефан Божков" в бунтовния град.

Освен тази длъжност имаше и фондопазители, уредници и музеен педагог. Младите екскурзоводи пък разведоха първата си група туристи. Те им показаха Балиновата къща и църквата-костница "Света Неделя". Учениците бяха впечатлени от факта, че трябва да използват ръкавици, когато работят във фондохранилището на музея.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?