Следвайте ни

Деца  с подаръци за лекарите в „Св. Екатерина“

viber icon

Четвъртокласници от димитровградското ОУ "Пенчо Славейков" подариха на лекарите в МБАЛ "Св.Екатерина" собственоръчно изработени коледни картички и сувенири. Подготвени в кошница посланията от децата бяха предадени от тяхният  класен ръководител Петя Йорданова на главната сестра на общинската болница Златка Генчева. 

Идеята за сувенирите дошла от самите деца, сподели Йорданова. В момента учениците се обучават онлайн и през традиционната "Коледната седмица", която всяка година се провежда в училището,  те изработват картички, сувенири и украси. Предложението на госпожата било децата да подарят изработените материали на свои самотни близки или съседи, за да ги стоплят за предстоящите празници. Децата обаче спонтанно предлагат всичко, което са изработили да го подарят на лекарите в местната болница, за да им покажат своята благодарност за всичко, което правят в пандемията. Така желанието им става факт и днес лекарите от общинската болница бяха изненадани от децата на Димитровград. 

"В една картина, в доброта една, ний сбрахме усмивките си детски. Благодарим Ви за блещукащата светлина, за дарения живот, надежда, доброта! Бъдете здрави!", се казва в посланието отправено от децата към медиците в МБАЛ "Св.Екатерина". 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?