Следвайте ни

Деца с час по гражданско образование в кметството на Хасково

viber icon

Час по гражданско образование в общинската администрация на Хасково ​проведоха днес четвъртокласниците от СУ "Васил Левски“. Децата бяха посрещнати от заместник-кмета Мария Вълчева.

Заедно с учениците и преподавателите в срещата участваха и гимназисти от ПГТ “Александър Паскалев“. Целта е бъдещите екскурзоводи да представят на малките жители на Хасково най-значимите туристически обекти и институции в града и общината.

Най-често задаваните въпроси от четвъртокласниците в днешния открит урок бяха свързани с това как се става кмет, какво работи ​той и трудно ли е да се вземат решения в ситуации като пандемия или злополука. Оказа се, че не малка част от децата искат да бъдат управляващи и се интересуват от това какво трябва да учат, за да сбъднат мечтите си.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?