Следвайте ни

Деца рисуват световни шедьоври в Хасково

viber icon

Ако искате да разберете как децата виждат шедьоври като Мона Лиза или българските на Майстора, трябва да посетите изложбата на школа „Пастело“ днес от 11 часа пред Регионалната библиотека в Хасково. Тя представя световно известни произведения, но  видяни през детски поглед, на който не му липсва професионално око и талант. 

Изложбата на възпитаниците на Даниел Русев и Калина Чакалова включва над 50 картини.Тя се нарича  „От Леонардо до Пикасо. Деца рисуват шедьоври” и е подарък към гражданите и гостите на Хасково за утрешния празник на града.

Уникална е симбиозата между необремененото детско съзнание и безгранична фантазия, и професионалното виждане на световноизвестни майстори на четката. До всяка рисунка е представена репродукция на оригинала, за да може посетителите на изложбата да си припомнят конкретните картини, вдъхновили малките художници. Сред тях са: „Мона Лиза” на Леонардо да Винчи, „Слънчогледите” и „Звездна нощ” на Ван Гог, „Портрет на Адел Блох-Бауер I“ на Густав Климт, „Момичето с ябълките” на Владимир Димитров – Майстора, „Водни лилии” на Клод Моне, „Балерините” на Е. Дега и др.

Заповядайте, за да видите колко талантливи и с оригинално мислене са децата от школата. 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?