112
Следвайте ни

Деца от Димитровград и Ивайловград с награди в инициатива на РИОСВ-Хасково

viber icon

Над 380 снимки изпратиха деца от областите Хасково, Кърджали, от страната и света за инициативата "Коледна украса от отпадъчни материали". Тя е организирана от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Всички творби са публикувани на фейсбук страницата на екоинспекцията под формата на виртуална изложба. Там желаещите са имали възможност да гласуват за най-харесваните от тях коледни играчки. 

Образователната ициативата се организира за втора година. Целта е да покаже на подрастващите принципа на рециклирането. Въпреки че няма състезателен характер, тази година са предвидени две награди - на публиката чрез гласуване, и на РИОСВ- Хасково.

Коледната украса, получила най-много гласове до крайния срок за гласуване - 449 и наградата на публиката, е изработена от Клуб "Екология" към СУ "Христо Ботев" - Ивайловград. Наградата на РИОСВ - Хасково пък е за екоелхата на школата "Забавна екоработилница" към "Детски и младежки център" - Димитровград.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?