Следвайте ни

Деца измайсториха коледна украса от отпадъци по инициатива на РИОСВ-Хасково

viber icon

285 свои творби представиха деца от областите Хасково и Кърджали в инициативата на РИОСВ "Да превърнем отпадъците в коледна украса". Поводът е Европейската седмица за намаляване на отпадъците, съобщиха от регионалната екоинспекция.

За целта подрастващите трябваше да изработят коледна украса от непотребни материали. Така с труд и творчество участниците в инициативата предадоха нов живот на част от отпадъците от техните домакинства - пластмасови бутилки и чашки, стъклени шишета, метални кутийки от консерви, стари електрически крушки, капачки, хартия, плат и други. Непотребните вещи се превърнаха в красиви сувенири, играчки и гирлянди.

От РИОСВ-Хасково уточниха, че са се включили стотици деца и ученици ​на различна възраст. Участвали са и от българското училище "Христо Ботев" в испанския град Торент. Предвид епидемичната обстановка, инициативата се състоя дистанционно, като снимките на творбите са публикувани в албуми във Фейсбук страницата на екоинспекцията.

Творбата, получила най-много харесвания - 390,  е на децата от група "Пакостници" към ДГ "Звездица" - Димитровград. ​Те, освен грамота, ще получат и поощрителна награда.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?