Следвайте ни

Деца хвърлят пиратки в училищен двор, дано няма пострадали 

viber icon

Вижте тези деца. Те прескачат оградата на  хасковското училище „Ш. Петьофи“, за да  да хвърлят необeзпокоявано пиратки, сигнализират наш читател. 

Охраната на школото не може да справи с набезите, въпреки че се опитва.  Деца влизат в двора непрекъснато, явно и родителите им не могат да се справят с тях. Нали продажбата на пиратки и пиротехника на деца е забранена, пита нашият читател. В последните дни в града е  като на война. Гърмежи се чуват непрекъснато, а повечето от тях са пиратки, хвърлени от детски ръце. Дано няма пострадали. 

От полицията в Хасково съобщиха, че звената за контрол на общоопасните средства правят проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език.  Законът забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места, припомнят от полицията.

Забрана обаче изобщо не се спазва, пиратки хвърчат между жилищните сгради.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?