Следвайте ни

Дават бонус „доведи приятел” на работа

Липсата на работна ръка кара бизнеса да търси варианти, в "Язаки" плащат допълнително за липса на отсъствия


Недостигът на работна ръка кара новооткритите предприятия да търсят варианти за привличането й. В завода за автомобилни кабелни инсталации "Якази" предлагат бонус от 230 лв. за всеки работник, който доведе приятел.

Производството на авточасти е ново за региона, като японците са първите, стъпили тук. В Хасково също има предприятие от този бранш, очаква се скоро да заработи и още едно за автофарове до Димитровград, а липсва опитна работна ръка. Наемат се хора, които нямат трудови навици и дисциплина, което кара работодателят да ги стимулира с бонуси за липсата на отсъствия.

От "Якази" обявиха, че от 1 март се увеличават заплатите на операторите. Те започват със стартово месечно възнаграждение от 575 лв., което с бонусите нараства до 940 лв., коментират от компанията. Предлагат се и ваучери.

Заводът между Хасково и Димитровград работи, но все още не е открит официално. Това ще стане през април, очаква се когато достигне пълен капацитет, в него да се трудят над 3000 души. Много хора ще  търси и турското предприятие за автостъкла.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?