112

Дъщеря обжалва 6 г. решетки за убийството на майка си в Хасково

Осъдената на 6 г. затвор Димитринка Вълчанова за убийството на майка си обжалва пред Апелативен съд - Пловдив наложеното й наказание от окръжните магистрати в Хасково. Заседанието е насрочено за 11.30 ч. във вторник.

Убийството на 68-годишната Господинка Велева бе извършено на 30 юни 2020 г. Сигналът за смъртта беше подаден 3 дни по-късно от внучката на убитата жена. Те живеят в апартамент на булевард "Васил Левски". Роднините изнесли разлагащото се тяло увито в чаршаф на улицата. Аутопсията показала, че жената е починала от нанесения й побой.

Жертвата получила кръвонасядания по главата, лицето, имала 3 счупени ребра и получила сърдечна  недостатъчност от гръдната травма.  

48-годишната Димитринка твърдеше пред съда, че не е убила майка си Тя каза, че родителката й получила рани от побоища в с. Мъдрец. "Хората я биеха в селото, защото беше клошарка и събираше найлони", твърдеше дъщерята пред Темида. Прибрала майка си в апартамента на булевард "Васил Левски" в Хасково, където живеели на квартира със сестра си и двете й деца на 12 и 21 г. Никой от тях не работел и се издържали с пенсията на жертвата.

Вълчанова бе призната за виновна от Окръжен съд - Хасково през януари т.г. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Убила била майка си. Че какво толкова си е рекла.

Убила била майка си. Че какво толкова си е рекла.

03.06.2023 | 16:09

Що пък да не я помилват?

Отговори
0 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?