Следвайте ни

Държавата плаща тестовете на контактни с коронавирус 

viber icon

В тази ситуация РЗИ е активната страната. Изследване се прави на всички контактни от първи ред. Това обясни по Nova проф. Костадин Ангелов, директор на „Александровска“ болница. Той обясни  какво да правят тези, които са се срещали с Григор Димитров, който се оказа заразен с коронавирус дни след като бе в Хасково, където както винаги бе посрещнат от много хора.  

Тестовете се плащат от държавата. Контактувалите с Григор да бъдат изолирани, за да не се правят нови контакти, каза професорът.

Дистанция, дезинфекция, дисциплина. Събиранията на големи групи хора в затворени пространства не са подходящи  за такава ситуация, заяви още той. 

От областна администрация в Хасково тази сутрин съобщиха, че за последното денонощия проби за наличие на вируса не са правени.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?